вход  |  регистрация  

мы работаем с 10.00 до 18.00 кроме воскресенья

 

+38 093 313 14 62

TM LEMBERG - ЛЕМБЕРГ УКРАИНА

+38 098 804 06 37

красная, черная, боуфин икра доставка по Украине

+38 066 932 70 76

     

Якісна ікра щуки Астрахань Росія

Просмотреть фотографию в реальном размере
Просмотров: 735
Категория: Щучья икра
Размеры: 700x700px/91.9Kb
 


 
Описание: Чорна і червона ікра вже давно зайняли своє місце серед всіма улюблених делікатесів, і сьогодні мало хто згадує, що існує ще один вид ікри, з менш «благородних порід риб». Це біла ікра. На Русі вона цінувалася особливо високо за свій ніжний смак, поживні якості і доступність.

Види і способи приготування білої ікри

Ікра сазана, сига, судака, минтая, тріски, щуки та інших риб відноситься до білої ікрі. Тонкий смак і аромат робить її схожою на чорну ікру. Будь-який вид білої ікри можна використовувати як добавки у соуси для рибних салатів, а також у вершкові соуси до різних морепродуктів. Неочищену від плівок білу ікру обсмажують з додаванням цибулі і часнику. Біла ікра стане хорошим доповненням до омлету та страв з яєць.

Найбільш цінною вважається ікра щуки: при правильному посолі вона набуває гарний бурштиновий колір і стає розсипчастою. Їдять її зазвичай з тостами з білого хліба, щоб відчути тонкий смак.

Ікра минтаю дуже рідко вживається як самостійний продукт. Вона напімінает кашоподібну масу з яскраво вираженим рибним смаком і запахом, тому її зазвичай додають у соуси для салатів з риби або морепродуктів.

Найпоширеніша біла ікра на нашому ринку - ікра мойви. Найчастіше її змішують з маслом і додають шматочки копченої риби. Це пов'язано з тим, що ікра мойви має дуже специфічний смак.

Приємною на смак є ікра сазана. Ікринки його дрібні, яскраво-рудого кольору. У свіжу ікру додають ріпчасту цибулю і роблять смачний паштет. А якщо консервовану ікру додати до сметани або майонезу, вийде відмінний соус для риби.

Ще один вид білої ікри - ікра судака. Вона має рідку консистенцію і світло-бежевий відтінок. Її зазвичай засолюють з додаванням великої кількості солі і подають з цибулею та олією.

Корисні властивості

Біла ікра за своїми поживними властивостями не поступається червоної або чорної. Це продукт, білки якого практично повністю засвоюються людським організмом. У ній міститься вітамін А, а також вітаміни В9 і Е. Крім цього до її складу входять фосфор, фолієва кислота, залізо та інші мінеральні речовини і органічні сполуки, необхідні для повноцінного розвитку організму, нормалізації кров'яного тиску і підвищення гемоглобіну. Риб'ячий жир, що входить до складу ікри, дуже цінний. Його вживання нормалізує обмін речовин і є хорошим засобом для профілактики і лікування захворювань серця, щитовидної залози.

цікавий факт

Ікру, як прийнято вважати, вживають не тільки як делікатесної закуски. Північні народності нашої країни вміють робити з ікри сига енергетичний напій. Для цього вони використовують свіжу ікру, в яку додають сіль і воду. Цю суміш ретельно перетирають товкачем. Ікра через якийсь час повністю розчиняється і виходить напій, який легко засвоюється організмом і дає прилив сил.

Калорійність і харчова цінність білої ікри

Калорійність білої ікри - 132 ккал.

Харчова цінність білої ікри: білки - 27,9 г, жири - 1,8 г, вуглеводи - 1,1 г

Отзывы о Якісна ікра щуки Астрахань Росія

Отзыв никто не оставил, будьте первым.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Икра ИК Lemberg наполнит вас здоровьем и силой, а так же покорит своим незабываемым вкусом! Икорный дом Лемберг гарантирует исключительно высококачественное производство красной икры лососевой горбуши, кеты, нерки, форели, чавычи, кижуча, симы, черной икры осетровой белуги, севрюги, стерляди, осетра, шипа, лопатоноса, веслоноса, боуфин, щуки, морских деликатесов, рыбы и других морепродуктов. Вся икра является кошерной, что подтверждает знак на банке. Теперь каждый может насладиться неповторимым вкусом качественной, полезной, настоящей икрой по низкой и доступной цене.
Присоедениться к Lemberg в Google+ Присоедениться к Lemberg в Вконтакте Подпишись на новые поступления