Пн. - Пт. 9:00 - 20:00
Сб. - Нд. Вихідний

Ваш кошик порожній!

heading_title
Популярні товари
Ікра риби частинкових порід - різновиди, сорти, способи видобутку та характеристики

Ікра риби частинкових порід - різновиди, сорти, способи видобутку та характеристики

2022-04-04 15:59:51   0   324

Що таке часткова ікра і які сорти до неї відносяться?

Багато покупців добре знайомі з червоною та чорною ікрою. Їхній унікальний смак, тонкий аромат і характерний зовнішній вигляд складно сплутати з іншою ікорною продукцією. Але іноді у людей виникає питання: що таке часткова ікра, з яких порід риб її добувають, і в чому полягає користь?

Розмаїття вибору: якою буває ікра частинкових риб

Часткова ікра видобувається з порід частинкових риб. Найчастіше це щука чи кефаль, трохи рідше – судак та тарань, іноді лобан чи вобла. Вона має дрібний розмір ікринок, солонуватий приємний смак та жовте забарвлення. Хоча за поживною цінністю вона трохи програє чорній і червоній ікрі, але все ж таки неймовірно смачна. За допомогою такого продукту можна збагатити раціон дорослого або дитини білками, що легко засвоюються, амінокислотами та іншими корисними елементами. За своєю калорійністю ікра частинкових порід стоїть нарівні з м'ясом судака.

Якщо Вас зацікавила недорога ікра, купити за ціною виробника її можна на нашому сайті. Зверніть увагу, що її обробляють та консервують декількома способами:

  • Пробійний метод. Використовується в основному для щучої ікри, яку спочатку витягають із ястиків, а потім пересипають великою сіллю і залишають на 8-12 днів. При закочуванні в тару в ікру додають олію та перевірені консерванти, тому в готовому продукті ікринки трохи прилипають одна до одної.
  • Ястичний спосіб. Застосовуємо до ікри кефалі, судака, тарані та ін. Зі свіжої риби витягують ястики, не розкриваючи їх, і піддають 2-етапному засолюванню. Іноді ястики солять швидким способом, поміщаючи в міцний соляний розсіл на 4 години, а потім трохи підв'ялюють.

Тим, хто хоче купити ікру оптом, рекомендуємо вибирати велику тару: пластикові контейнери, де вартість кілограма продукту буде найвигіднішою. Такі контейнери мають на увазі нетривале зберігання ікри. Зате зберігають по максимуму всі її корисні якості та цілісність ікринок. Для дегустації підійдуть мініатюрні банки із жерсті чи скла. У скляній ємності можна побачити продукт, оцінити ступінь його зернистості та колір. Зверніть увагу, що в ньому неприпустимі поява темного осаду, надлишок рідини, що знаходиться поверх вмісту, і пошкоджені оболонки ікринок. При ястичному посоле ікра може здатися трохи пересушеною: вона відмінно підійде для приготування котлеток або виступить чудовою закускою до пива.

Частикову щучу ікру використовують як недорогу, але оригінальну начинку для приготування млинців, як намазку та прикрасу бутербродів, канапе, сандвічів, тарталеток, а також для салатів та інших холодних закусок. Є занадто багато такої ікри за один присід не рекомендується, оскільки високий вміст солі може викликати спрагу. Зате продукт можна сміливо вживати невеликими порціями 3-5 разів на тиждень, вносячи приємну різноманітність у меню. Особливо корисна часткова ікра в зимову пору року, коли організм потребує ситного харчування та вітамінів.

Де купити ікру оптом та в роздріб

Якщо Ви замислилися над питанням, де купити ікру частинних риб із гарантією якості, запрошуємо зробити вигідну покупку в нашому інтернет-магазині. У каталозі представлена ​​за привабливими цінами тільки добірна продукція відомих виробників, здобута зі свіжого улову. Організуємо доставку замовлень до різних куточків країни.

Частикова ікра в банку, купити оптом, яку можна зовсім недорого, прикрасить собою будь-який стіл, а також стане чудовим презентом при поході в гості. Незважаючи на низьку ціну, вона має досить презентабельний вигляд та відмінну якість.

Коментарі:
Увага: HTML символи заборонені!