Пн. - Пт. 9:00 - 20:00
Сб. - Нд. Вихідний

Ваш кошик порожній!

heading_title
Популярні товари
Як розпізнати шахраїв, що продають імітовану ікру

Як розпізнати шахраїв, що продають імітовану ікру

2022-04-03 18:39:50   0   422

Як кажуть «попит народжує пропозиції», особливо якщо покупці хочуть отримати більше товару практично задарма. Ця ситуація стосується безпосередньо червоної ікри, а точніше, її імітації, яку намагаються видати за справжній делікатес. Як результат — ошуканий і розчарований покупець, який набув зовсім не того смаку, на який сподівався.

Як самостійно відрізнити підробку? Розглянемо кілька важливих нюансів, на які необхідно звернути особливу увагу.

Яка риба дає червону ікру?

Такий делікатес — продукт, отриманий винятково із лососевого сімейства риб. До цього списку входить кета, сьомга, горбуша, форель, чавича, нерка, сима, кижуч, кумжа, харіус, голець, льонок, омуль, таймень. На полицях наших магазинів у переважній більшості представлена ​​ікра горбуші, рідше можна зустріти кету, чавичу, форель та нерку.

Перед покупкою уважно вивчіть склад, де має бути чітко зазначений вид риби, з якого отримана ікра. Загальна фраза «ікра лососевих риб» є неприйнятною для якісного продукту. Вона може означати, що в банку знаходиться суміш, що не завжди може бути смачно, або фальсифікат.

Вигляд справжньої ікри

Залежно від риби, з якої отримано делікатес, може відрізнятися і розмір, і колір, і смак ікринок:

  1. У кети вони великі, 4-7 мм у діаметрі, мають яскраво-оранжевий з легкою почервонінням колір. Смак досить м'який, вершковий.
  2. Яскраво-червона та велика ікра чавичі (до 7 мм). Це дуже дорогий і досить рідкісний у наших широтах вигляд. Відчувається легка гіркуватість.
  3. Зерна у горбуші 3-5 мм, яскраво-жовтогарячого кольору. Смак приємно рибний, трохи солонуватий і дуже приємний, максимально звичний для наших покупців.
  4. Ікринки кижуча невеликі (діаметром до 4 мм), мають не сильно виражену гіркуватість, практично бордового кольору.
  5. Ікра з нерки досить дрібна, всього 3 мм, а її насичено-червоний колір деякими сприймається як підробка. Смак цього продукту з легкою гіркуватістю, пікантний. Часто використовується в декоративних цілях для прикраси страв.
  6. Ще дрібніша ікра форелі — всього 2-3 мм у діаметрі, колір від світлого до темно-жовтого і навіть помаранчевого. Смак вишуканий, трохи гіркуватий.

Не тільки колір, а й загальний стан ікринок у банку говорити про якість та свіжість продукту. Вони повинні бути цілими, пружними, не злипатися, легко відокремлюючись один від одного. При виборі вагового продукту слідкуйте, щоб він не налипав на лопатку при накладанні в ємність. Що ж до кольору, він повинен як відповідати виду обраної вами риби, а й бути однорідним. При цьому пам'ятаєте, «ідеальної» ікра бути не повинна, ікринка до ікринки може бути лише у імітованого продукту.

Смак та аромат

При можливості не забудьте понюхати ікру. Свіжий продукт не вражає рибою, а має лише трохи вловимий аромат. Якщо відчувається запах гіркоти, ікра встигла зіпсуватись.

Щодо смаку, то гіркота та неприємний післясмак говорить про неякісний продукт, неприпустимий також присмак старого жиру.

Вартість

Червона ікра - це делікатес, тому його ціна не може бути низькою. Виробництво цього продукту потребує великих матеріальних та фізичних витрат. Крім того, на території нашої країни така риба і зовсім не водиться. Тому, якщо вам намагаються розповісти, що вартість така низька через те, що ікра отримана з риб, вирощених на Прикарпатті або на Західній Україні, будьте певні, що вас хочуть обдурити.

Як ще можна відрізнити підробку

Уберегти себе від неякісної покупки можна ще на етапі вибору продавця. Якщо ви вирішили зробити це через мережу, зверніть увагу на такі аспекти.

Сайт

Компанія, що займається продажем ікри та інших рибних делікатесів на постійній основі, стежить і за своїм товаром, і за способом його подання. Так, «ікорні» сайти-одноденки відрізняються:

  • полегшеною по максимуму структурою, найчастіше це односторінники, головна мета яких — продати;
  • мінімальним обсягом інформації, особливо про склад, місце вилову та виробництва ікри;
  • відсутністю фізичних контактів продавця (адреси офісу або складу з продукцією);
  • наявністю грубих помилок в описі свого товару.

Такі сайти робляться «під копірку» і поспіхом, щоб за мінімальних витрат отримати максимальний прибуток.

Ціна

Це питання вже порушувалося, але поговоримо про нього ще раз. Навіть якщо ви ніколи раніше не купували ікру, а тільки хочете спробувати її, не полінуйтеся промоніторити ринок. Для цього можна відвідати кілька магазинів офлайн у рідному місті, переглянути низку найбільш популярних сайтів із подібними пропозиціями. Пам'ятайте, у різних торгових точках припустимо лише незначне коливання вартості. А різниця в 2 рази або щедрі подарунки у вигляді ще 1 банки ікри - це хитрощішахраїв.

Копіювання брендів

Це дуже акуратне питання, особливо для власників, чиї бренди були використані з метою обману та отримання прибутку. Тому навіть якщо ви бачите знайомий логотип і назву, не полінуйтеся перевірити сайт на його відповідність описаним вище ознакам шахрайства.

І все ж, як перевірити?

Коли банку з ікрою вже обрано, доставлено додому та відкрито, можна провести кілька тестів:

  1. Розгляньте окрему ікринку на наявності зародка. Хоча його присутність не є 100% гарантією.
  2. У склянку з дуже гарячою водою киньте пару зерен. Ікра - білок, який при взаємодії з окропом згортається. В результаті у вас має вийти помутніла, щільна, гумова ікринка. У разі підробки вона або залишиться незмінною, опустившись на дно склянки, або розпливеться жирною плямою.

Пам'ятайте, імітація ікри нічого спільного не має з натуральним продуктом. Підробка точно не принесе вам користі, а от укласти на лікарняне ліжко може.

Будьте уважними та пильними, адже шахраї тільки й чекають, як вас обдурити. Купуйте лише найкращі делікатеси у перевіреному місці.

Коментарі:
Увага: HTML символи заборонені!