Пн. - Пт. 9:00 - 20:00
Сб. - Нд. Вихідний

Ваш кошик порожній!

Про товар
Популярні товари
Найкращі страви з чорною ікрою від шеф-кухарів

Найкращі страви з чорною ікрою від шеф-кухарів

2022-04-03 14:47:49   0   717

Білки, амінокислоти, омега-3 та омега-6, вітаміни А, Е, D – всі ці корисні мікроелементи містить натуральна чорна ікра, ціна якої вірується від 1700 до 30 000 грн. Крім корисних властивостей організму людини, продукт добре впливає і шкіру. Наприклад, любительки делікатесу помітили покращення її стану – вона стала свіжішою та підтягнутою. Такий ефект пов'язаний з виробленням колагену та регенерацією клітин. Майбутнім мамам лікарі також рекомендують замовити ікру та включити її до раціону. Адже продукт має фолієву кислоту, йод, білки та інші корисні компоненти, які так необхідні малюкові на етапі раннього розвитку.

Якщо мова йде про приготування страв з використанням баночки чорної ікри, ціна яка відповідає якості самого продукту, то такі делікатеси стають зірками меню ресторанів світового рівня. А шеф-кухарі вихваляються рецептами оригінальних кулінарних шедеврів з використанням ікорної продукції. До речі, купити банку чорної ікри або замовити червону ікру (наприклад, для декору) легко у перевірених інтернет-магазинах чи надійних офлайн-точках. Але перед покупкою та приготуванням знаменитих делікатесів з ікорною продукцією, потрібно знати, чим відрізняються її види один від одного, а також вміти викривати підробку.

Види чорної ікри. Чим відрізняються та як перевірити на справжність?

Чорна ікра відрізняється за способами її обробки та виду. Її характеристики впливають на смак майбутнього кулінарного шедевра, а також його візуальні якості при подачі. Ось основні відмінності:

  • Білужжя. Баночка цієї чорної ікри має найвищу ціну серед інших видів. Ікринки білуги відрізняються великим розміром – 3,5 мм. Розрізнити її можна за кольором. Має чорний, сірувато-сріблястий відтінок.
  • Осетрова. Її діаметр – 2 мм. Колір зазвичай чорний, але буває сірий чи темно-бронзовий. Смак делікатесу різкуватий, з явними відтінками йоду та моря, а іноді, і з горіховим післясмаком. Ікру чорну осетрову купити можна як у спеціалізованих магазинах, так і у звичайних супермаркетах. Тільки під час підбору звертайте увагу на вартість. Ікра чорна осетрова, ціна якої сильно занижена, може бути підробкою.
  • Північна. Це, мабуть, найдоступніший вид ікорної продукції. Замовити чорну ікру такого виду можна майже в кожному інтернет-порталі з продажу морських делікатесів. За розміром вона найдрібніша - близько 1 мм. Колір темно-сірий чи чорний.

Фахівці також відрізняють ікру за ступенем зрілості та обробки. Наприклад, щоб виготовити зернисту беруть осетрові ікринки, які встигли дозріти. Такий вид засолюється сухим способом. Купити таку чорну ікру також можна в будь-якому супермаркеті або онлайн-магазині. А ось пастеризовану зернисту засолюють так само, але фасують у банки зі скла, після чого їх закривають та піддають пастеризації. Таким чином, збільшується термін придатності продукту, адже оброблена ікра утримує поживні та корисні властивості протягом 24 місяців. До речі, середня вартість чорної ікри пастеризованою не перевищує ціни звичайного свіжого продукту.

Так, шеф-кухарі, знаючи тонкощі вибору ікорної продукції, пропонують найсмачніші рецепти, з якими святковий стіл вийде незвичайним і точно сподобається вашим гостям.

Найсмачніші рецепти з чорною ікрою від шеф-кухарів

Ще з давніх-давен ікра вважалася вишуканим делікатесом, страви з якої коштували цілий стан. Наразі відомі кулінари світу також дивують відвідувачів своїх ресторанів екзотичними стравами та елегантною подачею з використанням такого продукту. Наприклад, іспанський гуру кулінарії Гонсалес Хорхе використав ікру чорну caviar, ціна якої не відрізняється від інших сортів осетрових, у парі з тунцем. Завдяки цікавому переплетенню смаків страва виборола перше місце в меню. Ось рецепт авторського делікатесу:

  • Дрібно наріжте тунець, додайте гірчицю дижонського виду, соєвий соус, сіль, білий перець, сік лимона та оливкову олію за смаком. Перемішайте всі інгредієнти.
  • Приготуйте два соуси. Для першого дрібно наріжте солодкий перець, цибулю-шалот і додайте олію оливи. Як готувати другий: з'єднайте деміглас, оливкову олію, соєвий соус, желатин та пшеничне борошно.
  • Поставте на тарілку круглу форму для тартару, покладіть тунець, зверху тонким шаром викладіть ікру чорну, купити яку можна в онлайн-магазині рибної продукції, задекоруйте нарізаним і запеченим фенхелем. Підійде і кріп - добре поєднується з морепродуктами. Не забудьте додати соус на блюдо для подачі.

Шеф-кухар Mirazur Мауро Колагреко приготував, напевно, найекстравагантніший делікатес – поєднав ікру чорну, ціна якої залежить від виду та обробки, з буряком.Солодкуватий запечений овоч і солонувата ікра переплелися в гармонійному дуеті. Кухар вважає цей рецепт продовженням лінії "бідне - багате", яка простежується у гуру високої кухні. Наприклад, Томас Келлер готував делікатес із устрицями та грошовою крупою тапіоки. А Массімо Боттура вразив відвідувачів ресторану картоплею з трюфелем.

А у березні минулого року великі шефи Зайю Хасегава та Дмитро Єрємєєв влаштували вечерю. Серед вишуканих страв були і делікатеси з ікрою чорною, вартість якої, звичайно ж, вища за червону. Але при цьому чорна продукція надає іншим інгредієнтам незвичайний смак і вишукано виглядає як декор. Так, з холодних закусок на гостей чекав тартар із лосося з чорною ікрою і хрустким козлобородником. А ще суші з тунця з чорною ікрою та буряком як основна страва та підкопчений вугор з листям шисо.

Страви з осетровою, білужою або севрюжою ікорною продукцією виходять смачними та незвичайними. Просто введіть у пошуковій системі «купити чорну ікру» або «купити чорну ікру», виберіть надійний, перевірений магазин – і головний інгредієнт вашого майбутнього кулінарного шедевра вже на столі.

Коментарі:
Увага: HTML символи заборонені!
Рекомендовані статті