Пн. - Пт. 9:00 - 20:00
Сб. - Нд. Вихідний

Ваш кошик порожній!

heading_title
Популярні товари
Секрети найсмачніших суші від Дзиро Воно.

Секрети найсмачніших суші від Дзиро Воно.

2022-04-03 17:03:46   0   696

Дзиро Воно - підкорив світ приготуванням суші. У 92 роки він все ще відточує навички і досягає нових висот у кулінарії. Зараз японський гуру є найбільшим майстром у приготуванні суші, і його невеликий ресторанчик на десять місць у токійському метро нагороджений трьома зірками Мішлен. Вносити броню потрібно щонайменше за півроку, а вартість обіду становить близько 300 доларів.

Чому ресторан Sukiyabashi Jiro обожнює Том Круз та Барак Обама

Традиційна японська кухня відрізняється простотою та мінімалізмом. Ось і в Sukiyabashi Jiro подають тільки нігірі-суші, іноді з ікрою тобіко. І ніяких ролів, закусок з замороженим стейком лосося і салатів з риби і морепродуктів. strong>, що купуються оптом.

До речі, в ресторані немає і меню. Дзиро готує для відвідувачів, виходячи з побажань та особистих спостережень за гостем. Серед них були знаменитості. Так, Арнольд Шварценеггер, Том Круз, Девід Бекхем та Енн Хетеуей закохалися у скромний суші-ресторан. А французький кулінар Жоель Робюшон додав цей заклад до списку своїх коханих. Також у 2014 році тут обідали колишній президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

А ось цікаві факти про Sukiyabashi Jiro:

  • Дзіро до 70 років ходив на ринок за продуктами. Наприклад, заморожений лосось, філе лосося заморожене та ікру для ролівкухар купував виключно у одного продавця. Нині, через вік та стан здоров'я, він не закуповує інгредієнти самостійно. Але все ж таки, щодня є в ресторані і готує для гостей найсмачніші суші в їхньому житті.
  • Стажування в Sukiyabashi Jiro триває протягом 10 років. Але багато претендентів на місце шеф-кухаря не витримують навіть першого робочого дня. І ось чому. Перше, що попросять зробити стажера – вичавити гарячі рушники до останньої краплі. Болючий процес обпалює руки і приносить нелюдський біль. Але якщо не пройти випробування, риби не дадуть доторкнутися.
  • Режисер Сусіябаші Джіро зняв у 2011 році документальний фільм, який називається «Мрія Дзіро про суші» (Jiro Dreams of Sushi). У ньому докладно описана робота, секрети успіху ресторану та філософія життя великого кулінара.

Чому суші від Дзиро Воно вважаються найсмачнішими у світі

Страви Дзіро не містять жодного секретного інгредієнта - все готується прямо перед гостями за максимально простою технологією. Також майстер щодня відточує одні й самі дії, не підшукуючи виправдань та обхідних шляхів.

Ось рекомендації та секрети роботи Дзиро:

  • Одного разу він сказав: « Ти маєш повністю поринути у процес готування. Закохайся в нього і ніколи не скаржся». Дзиро каже, що тільки тоді можна досягти досконалості та побачити нові грані рецепту.
  • Дзіро розробив власну рецептуру соєвого соусу, додаючи до нього саке. Так заправка виходить ароматнішою, ніжнішою, а самі суші набувають витонченого смаку.
    Як готувати: візьміть 200 мл саке, налийте в каструлю, поставте на середній вогонь і доведіть до 90 °C. Коли випарується алкоголь, долийте в ємність 300 мл соєвого соусу. Доведіть рідину майже до кипіння, потім вимкніть і залиште охолоджуватися до комфортної температури.
    Оригінальний післясмак саке чудово комбінується з рисом і свіжим лососем, купити який треба попередньо у перевіреного виробника. Пам'ятайте, що для смачної страви потрібна якісна продукція.
  • А щоб смак суші або ролів з ікрою летючої риби, тобіко ікрою та іншими морепродуктами максимально розкривався, потрібно знати правильну техніку дегустації. Як це роблять японці: пензлик занурюють у соус, змащують рибу, а потім їдять, рисом догори. Таким чином задіяні всі смакові рецептори, і смак морепродуктів набуває зовсім іншого, яскравішого відтінку.

Як правильно вибрати морепродукти для суші

Японці традиційно використовують для суші виключно морську рибу та ікру. Наприклад, ікру тобіко, купити яку легко у спеціалізованому інтернет-магазині. Такі інгредієнти можна не обробляти термічно перед вживанням. Так вважає і Дзиро Оно, який досі купує для страв виключно морепродукти.

До вибору інгредієнтів потрібно ставитися з усією серйозністю. Їхній невірний підбір не просто зіпсує зовнішній вигляд ролів, а й негативно вплине на смакові якості. Так що перш ніж вводити запити в Google на кшталт «ікра летючої риби купити», «ікра тобіко ціна», «лосось заморожена ціна» та «купити свіжий лосось», зверніть увагу на основні нюанси.

Відіграє важливу роль якість та свіжість морепродуктів. Наприклад, заморожений лосось можна купити в кожному супермаркеті. Але варто звертати увагу на його зовнішній вигляд. Риба має бути абсолютноздорової: чиста луска, прозора рогівка ока, чорна зіниця, зябра з червонуватим відтінком і повна відсутність пошкоджень. Колір філе - рожевий або ніжно-жовтогарячий.

Ось ще поради щодо підбору свіжої риби та інших морепродуктів:

  • Підбираючи свіжий лосось,зверніть увагу на ціну. Вона не повинна бути занадто низькою, адже вилов та перевезення морепродуктів - досить витратний процес.
  • Це стосується і ікри летючої риби: її ціна має бути в межах 350-450 грн. Якщо йдеться про ікре тобіко, то ціна також не може бути нижчою за 300 грн.
  • Запах свіжих морепродуктів для суші не повинен бути нав'язливим. Якщо аромат дуже різкий, таку продукцію краще не купувати.
  • Білі прожилки на філе риби свідчать про вирощування її на фермах та годування спеціальними сумішами для швидкого набору маси. А якщо м'ясо має червонуватий або червонувато-коричневий відтінок, тоді риба стара і буде суха після приготування.

Приготування суші - один із способів познайомитися із загадковою культурою Країни сонця, що сходить, самураїв, імператорів, літаючих мечів і драконів. А ще трохи заглибиться у філософію знаменитого шеф-кухаря Дзіро Оно. Сподіваємося, що завдяки нашим порадам, ви приготуєте смачні суші та роли, які сподобаються вашим рідним та друзям.

Коментарі:
Увага: HTML символи заборонені!
Рекомендовані статті